Novinky z cest

29.7.2015

Jednou z výhod mé každodenní práce je cestování, které mi dává šanci zažít evropská nejlepší (a i nejhorší) letiště, tranzitní salónky a také hotely. Když náhodou narazím na opravdu výjimečné místo, je to opravdu radost ten zážitek sdílet!Talin5

Tentokrát se s vámi musím podělit o zážitek z restaurace, do které se MUSÍM stále vracet. Restaurace se jmenuje Restaurace Leib a nachází se v Talinu. (Ano, Estonsko umí více než jenom Skype!).

Není ani nóbl ani drahá. Leib podává tu nejčerstvější severskou kuchyni jakou kde najdete. To znamená sleďe, zeleninu, která přežije mrazivé severské klima, různé druhy ryb a rebarborový kompot na závěr. Věřte mi, vůbec nejsem fanoušek kořenové zeleniny, ale způsob jakým ji připravují je výjimečný! A poslední třešničkou na dortu zvaném Lieb je, jak místní říkají, ten nejlepší vinný lístek v Estonsku.

A vína? Jediné co mohu říci, je to jediná restaurace, kde mají vína ze Chateau Dracy v Burgunsku. Nachází se jižně od Cote de Beaune a má speciální místo v mé knize, neboť bylo mým letním domovem na několik měsíců pár let zpátky.

Zdravím,

Mike

FOTOGRAFIE: