První klubová ochutnávka
24.2.2012
Nerad to říkám, ale… „Já to říkal!“ Vůbec první IWCoK ochutnávka byla skvělou akcí.
A co jste prošvihli?
- 6 lahví vína z Baglio di Pianetto , které prezentoval a naléval nikdo jiný než sám výjimečný Dario Rinaldi. Dario je tváří tohoto vynikajícího sicilského vinařství, a vzal nás na Tour-de-force. Bílé, červené, jemné, silné, svěží, komplexní – to všechno jsme testovali (dle toho co mi tělo sdělilo druhý den ráno, jsme měli dost od každého).
- Velké večerní menu připravil známý boloňský šéfkuchař (a Michelin star) Marco Fadiga. Když nevaří ve své restauraci v Itálii, Marco pomáhá a připravuje menu pro speciální hosty tady v Praze. Měli jsme štěstí, zrovna byl ve městě a uvařil pro nás! Risotto to die for:-)
- Tipy od sommeliéra Jakuba Přibyla. Jakub je jedním z nejlepších českých sommeliérů.
- Čerstvý a domácí ricotta sýr. Pravděpodobně poprvé v historii byla tradiční sicilská ricotta byl vyrobena z nuly v Praze! 600 litrů čerstvého bio mléka šlo do velkého kotlíku v 8:00 ráno a co z toho vyšlo večer, bylo opravdu vynikající.
- Fantastické hostitele, kteří s námi strávili celý večer. Ještě jednou velké díky patří Jirkovi Jelínkovi a jeho týmu za jejich profesionalitu.
- A samozřejmě, 19 fantastických IWCoK členů, kteří se všichni skvěle bavili!
Nebojte se, pokud jste tento večer minuli. Byl to jen první z mnoha.